APK, Auto, Onderhoud

APK keuring

Apk-keuring kan voor heel veel dingen goed zijn, je kunt dit gebruiken om te zien maandelijkse jaarlijks te kijken of die auto nog wel goed is om mee te rijden. Dit is belangrijk aangezien je anders een boete kunt krijgen van de politie. Dit komt omdat je auto geen APK keuring heeft gehad. Dit kan op veel plekken in Nederland maar ook in het buitenland. Vaak moet je de apk-keuring zelf betalen maar soms kan dit ook via de verzekering worden gefinancierd. Voordat je dus naar de garage toe gaat moet je eerst kijken of dit verzekerd wordt. Een dealership of garage vertelt je hoeveel een apk-keuring gaat kosten en over ook gelijk iets gerepareerd moet worden. Als je een net nieuwe auto hebt moet je vaak niets repareren aan de auto aangezien reparatie pas na een paar jaar moet in veel gevallen. Bij elke auto verschil tussen hoe de apk-keuring eruit ziet maar vaak komen dezelfde dingen aan bod.

 

Wat is nou eigenlijk een apk-keuring?

 

APK staat voor de algemene periodieke keuring en dit is een wettelijk verplichte keuring in Europa. Bij zo’n keuring gaat een keurmeester uw auto beoordelen op verschillende aspecten. Namelijk op niet milieuvriendelijke uitlaatstoffen, registratie en verkeersveiligheid. Dit is een momentopname en geeft een goed beeld hoe jouw auto er aan toe is. Overigens is dit niet zo dat de auto het hele jaar veilig kan blijven rijden, het kan dus zomaar zijn dat jouw auto op een bepaald moment, en of dit nou vroeg of laat is na de apk-keuring, aan een reparatie toe is.

 

Het is sinds 20 mei 2018 zo dat er bepaalde wijzigingen in de APK wetgeving zijn doorgevoerd. Deze wijzigingen hebben invloed op de apk-keuring en dus moeten alle garages hier op de hoogte van worden gebracht. Er zal nu ook gecontroleerd worden op te hevige lekkage van alle vloeistoffen, de werking van airbags, gordels, bandenspanning, de elektronische stuurbekrachtiging, alle remsystemen, antiblokkeersysteem en ook een paar andere onderdelen van de auto. Er wordt bijna niks meer over het hoofd gezien.

 

Een apk-keuring is simpelweg van belang voor alle burgers van een land. Hierbij gaat het voornamelijk om de Europese Unie. Het is belangrijk dat er een hoge verkeersveiligheid gecreëerd worden. Zo kan iedereen veilig op de openbare weg rijden, mits in het bezit van een rijbewijs. Iedereen heeft dus baat bij deze keuring. Hierdoor worden de ongelukken en ongevallen sterk verminderd.

APK keuringsrapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *