Auto, Onderdelen, Onderhoud

APK

Een apk keuring kan voor van alles goed zijn, je kunt deze gebruiken om te kijken welke maandelijkse of jaarlijkse kosten er zijn voor de auto en of je hier nog wel mee kunt gaan rijden. Het is erg belangrijk dat je dit weet want je kunt een boete krijgen van de politie als je geen apk keuring hebt gedaan voor jouw auto. Dit is dus erg belangrijk om elk jaar te doen. Niet alleen is het handig om te kijken wat er precies vervangen moet worden maar ook weet je zeker dat de politie jou niks meer kan maken aangezien je de apk keuring al gehad hebt. Dit wel echter niet betekenen dat je niks hoeft te vervangen als er iets kapot is aan de auto. Er zijn op super veel plekken in Nederland apk keuringen waar je naartoe kunt gaan maar vaak kan dit ook al bij jouw dealership. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland is het mogelijk en verplicht om dit te doen. In veel gevallen moet je de apk keuring zelf betalen maar af en toe wordt deze ook nog wel is door de verzekering betaalt. Het is dus goed om te weten voordat je naar de garage gaat hoeveel dit kost en of je dit wel kunt betalen. Indien je een net nieuwe auto hebt is het vaak niet nodig om te kijken wat er vervangen moet worden aangezien de auto natuurlijk net nieuw is en dit niet nodig is. Een garage kan jou vaak al vertellen hoeveel een apk keuring precies kost. Natuurlijk verschilt het per auto hoeveel onderhoud er precies voor nodig is en daarom kan een garage precies vertellen wat er allemaal voor nodig is.

 

Wat is precies een apk ?

APK staat voor de algemene periodieke keuring en dit is een wettelijk verplichte keuring in Europa. Bij zo’n keuring gaat een keurmeester uw auto beoordelen op verschillende aspecten. Namelijk op niet milieuvriendelijke uitlaatstoffen, registratie en verkeersveiligheid. Dit is een momentopname en geeft een goed beeld hoe jouw auto er aan toe is. Overigens is dit niet zo dat de auto het hele jaar veilig kan blijven rijden, het kan dus zomaar zijn dat jouw auto op een bepaald moment, en of dit nou vroeg of laat is na de apk-keuring, aan een reparatie toe is.

 

Wijzigingen in de wet

Het is sinds 20 mei 2018 zo dat er bepaalde wijzigingen in de APK wetgeving zijn doorgevoerd. Deze wijzigingen hebben invloed op de apk-keuring en dus moeten alle garages hier op de hoogte van worden gebracht. Er zal nu ook gecontroleerd worden op te hevige lekkage van alle vloeistoffen, de werking van airbags, gordels, bandenspanning, de elektronische stuurbekrachtiging, alle remsystemen, antiblokkeersysteem en ook een paar andere onderdelen van de auto. Er wordt bijna niks meer over het hoofd gezien.

APK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *