Autoschade

Autoschade

Je hebt net een nieuwe auto gekocht en gaat er met vrienden lekker mee rijden, alles gaat goed totdat iemand ineens keihard op een rotonde af rijdt en niet meer afremt, gevolg? De auto rijdt tegen jou aan en je zit met een auto die niet helemaal kapot is gereden maar er toch flinke autoschade aanzit. Je had al amper geld om een auto te kopen en nu komt er een debiel keihard tegen je auto aanrijden. Extra problemen die er onnodig bijkomen. Je vraagt je nu af wat er allemaal gaat gebeuren en welke papieren je allemaal moet invullen. Door middel van dit stappenplan kom jij er precies achter wat je allemaal precies moet regelen en of je zelf iets moet betalen.

Stappenplan

Ga allereerst kijken hoe het probleem is ontstaan en wie er fout zat. In het bovenstaande geval is de andere auto schuldig en zou hij in principe jouw autoschade moeten betalen, toch is dit in sommige gevallen niet aan de orde. Als de ‘dader’ is aangewezen dan kunnen de foto’s gemaakt worden. Maak zoveel foto’s als dat jij denkt dat nodig is, maak de foto’s van verschillende kanten zodat de verzekeringsmaatschappij een goed beeld heeft over wat er precies betaald moet worden en wat in dit geval de prijs ongeveer zal zijn. Veel mensen doen dit niet maar maak ook foto’s van de omgeving, rondom het ongeluk zodat je altijd kan bewijzen dat jij niet fout zat, de verzekering probeert je met enig regelmaat nog wel is een oor aan te naaien. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat de politie ingeschakeld kan/moet worden. Dit zou altijd moeten gebeuren wanneer er sprake is van hoofdletsel of ander zwaar letsel. Uiteindelijk noteer je de gegevens van de andere persoon zodat alles afgehandeld kan worden en jij weer verder met je dag kan. Als de autoschade niet zo groot is kun je verder rijden maar moet je de auto zo snel mogelijk laten maken bij de garage. Soms kan het ook zo zijn dat de autoschade zo groot is dat de auto getakeld moet worden.

Schade claimen

De allereerste stappen die mensen doen zijn de gegevens noteren van de andere persoon zodat het geregeld kan worden met de verzekering en zo voorkom je het risico dat de persoon wegrijdt zonder dat jij zijn of haar gegevens hebt kunnen noteren. Echter is het wel zo dat wanneer er ook maar iets van autoschade is dat je achteruit gaat en weer terug zakt naar het begin van de bonus/malusladder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *