Auto, Onderdelen, Onderhoud

Dynamo Mercedes, BMW en Volkswagen

Car Altenator

Een dynamo is toch wel een heel belangrijk onderdeel van een auto omdat het zorgt voor bepaalde situaties. Zo een dynamo zorgt er eigenlijk vooral voor dat een auto voorzien wordt van elektriciteit. Dat gebeurt dan als de motor van de auto begint te draaien, worden zo de accu en stroomverbruikers voorzien van elektriciteit. Stroomverbruikers kan je zien als, verlichting, de radio, het alarm etc. Een dynamo heeft dan ook als taak om de accu van een bepaalde auto vol te laden zodat die zorgeloos gebruikt kan worden en er geen moeilijkheden aan vast zitten.

 

De werking van zo een dynamo

 

De dynamo zit op een bepaalde plek aangebouwd en dat is tegen de motor van de auto aan. De motor van zo een auto is dan ook verbonden met de krukas. Ook moet het natuurlijk allemaal met elkaar verbonden worden. Dat gebeurt dan ook met een V-snaar of de multiriem. Deze twee onderdelen zorgen ervoor dat de verbinding perfect verloopt. Altijd als de auto gestart wordt begint de motor ook te draaien, en dat zorgt er dan ook voor dat de dynamo BMW, Volkswagen of misschien wel Mercedes stroom gaat opleveren.

 

Alle stroomverbruikers worden eigenlijk met gelijkstroom opgeladen net zoals de accu. Daardoor moet ook de wisselspanning worden omgezet en gebeurt dat door middel van de dioden in de auto. De dioden zorgen er dan ook voor dat de wisselspanning om wordt gezet in gelijkspanning. Zodra de accu in de auto volgeladen is, is het niet de bedoeling dat het verder wordt geladen. Zo is er een spanningsregelaar die er is om ervoor te zorgen, dat de stroom wordt onderbroken zodra de accu helemaal volgeladen is.

 

Een kapotte dynamo

 

Het kan goed zijn dat zo een dynamo Volkswagen, BMW of Mercedes geen stroom meer oplevert. In dat geval wordt de accu ook niet meer bijgeladen en gebeurt er dus niks meer. Zoiets kan een aantal problemen hebben en wil je het natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Zoiets kan ook weer snel worden opgelost door professionele werkers die er verstand van hebben en ervoor kunnen zorgen dat jouw dynamo weer helemaal goed kan werken. Je kunt hem altijd eenvoudig laten vervangen of laten reviseren. Het hangt altijd af van het merk type of auto, en verschillen de dynamo’s zo ook bij iedere auto. Het vervangen kan natuurlijk altijd wel wat duurder uitkomen, en hangt het ervan af of het ook wel nodig is om het te laten vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *