Occasion

Een nieuwe auto of een occasion

OccasionHetgeen dat ik mijzelf elke keer weer afvraag wanneer ik een andere auto wil kopen is: koop ik een nieuwe auto of toch liever een occasion? Doordat beiden alternatieven veel voordelen hebben is dit dan ook een moeilijke keuze. Zo heb je bij een nieuwe auto geen gedoe met onderhoud etc. want dit zit meestal bij het pakket in wanneer je hem koopt. Daarnaast zien nieuwe auto’s er over het algemeen toch net wat strakker uit. Het voordeel van een occasion kopen is dat het een stuk goedkoper kan zijn. Mocht je een goede occasion kopen dan scheelt dit echt veel geld. Om die reden ben ik dan ook gaan kijken naar een luxe occasion. Ik ben in het begin vooral online gaan zoeken, maar na een tijdje besloot ik om wat autozaken af te gaan. Uiteindelijk hadden twee hele mooie occasions toch wel echt mijn voorkeur. Eén ervan was een Mercedes uit 2014 en de ander was een prachtige BMW uit 2018. De keuze tussen de twee occasions was erg moeilijk.

Occasion kopen

Ik heb dus aardig wat tijd nodig gehad om een mooie occasion uit te zoeken. Uiteindelijk had ik twee occasions die ik dolgraag wou hebben. Ik heb toen de voor- en nadelen op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat de Mercedes toch echt de beste optie was. Deze auto was namelijk ook al iets ouder en zou met verloop van tijd ook minder waarde verliezen in vergelijking tot de BMW. Ik ben toen teruggegaan naar de autodealer en liet hem mijn keuze weten. Ze zeiden dat ze hem nog één keer helemaal na zouden lopen en goed zouden poetsen zodat ik deze prachtige auto de volgende dag op zou kunnen halen. De volgende dag kwam ik bij de autodealer aan en zag ik mijn prachtige occasion voor de deur staan. Ik was meteen verliefd en kon niet wachten om erin te rijden.

Een jaar later na de aankoop van mijn occasion
Een jaar later ben ik nog steeds dik tevreden over de aankoop van de occasion. De auto loopt nog super goed en heeft me nog geen één keer teleurgesteld. Daarnaast heb ik hem ook te koop gezet op een site om te kijken wat ik ervoor kon krijgen. Tot mijn verbazing was er niet veel van mijn aankoopbedrag afgegaan. Al met al ben ik dus super blij met de aankoop van een occasion en zou ik het zo weer doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *