Uitstraling

Glascoating is een soort lakverzegeling

Glascoating is een soort lakverzegeling die tenminste vijf jaar op de lak aanwezig blijft. Met glascoating blijft de auto veel schoner en is de auto bovendien veel simpeler schoon te maken.

Vuil hecht minder snel

Door het aanbrengen van glas coating hecht vuil minder snel aan de lak. Dat resulteert dus in een veel schonere auto. En als je dan toch weer eens de auto schoon moet maken, dan merk je dat dit veel gemakkelijker gaat als zonder glascoating. Niet voor niets wint deze coating aan populariteit, omdat ze ook duurzaam, krasbestendig, waterafstotend en glans versterkend zijn.

Vuil- en waterafstotende elementen

De grootste voordelen van glascoating zijn een diepere glans van de lak en het feit dat de auto beter bestand is tegen krasvorming en natuurlijk de vuil- en waterafstotende elementen van de coating. De coating beschermt op perfecte wijze tegen chemicaliën, oxidatie, corrosie, UV—straling en ook vogelpoep. Hoofdbestanddeel van de coating is Si02. Dit is een stof die verandert als het in contact komt met zuurstof en dan een hard microscopisch laag glas krijgt. Op de laklaag van je auto komt dus als het ware een laagje glas.

Water rolt zo van de auto, glas coating was je er niet af

De hardheid betekent een duurzame en slijtvaste beschermlaag die ervoor zorgt dat de poriën van de lak afgesloten wordt. Daarom lukt het vuil niet om zich te hechten aan de lak. Dat wat nu voor zorgen over je lak zorgt, krijgt dan geen enkele kans meer. Bijzonder is wel dat de coating tot wel vijf jaar mee kan gaan, iets dat bij normale wax bijvoorbeeld onmogelijk is. Bovendien was je wax er zo af, dat lukt je bij glascoating nooit. Mooi gezicht is dat water dat op je auto komt zo van de auto rolt.

Glascoating

Verbetering van de glans in de laklaag

Glascoating verbetert de glans in de laklaag van je auto, die een mooie wetlook krijgt. De coating wordt aangebracht nadat de auto eerst gewassen is, de velgen gereinigd zijn, de auto gedroogd is en de auto in de klei gezet is. Daarna wordt er gepolijst en wordt de laklaag nog eens twee keer volledig ontvet. Vervolgens worden drie lagen coating aangebracht. Daarna wordt detailleer gebruikt en worden de rubbers behandeld, net als de velgen. De rubbers worden ontvet om zo een diepe glans te bewerkstelligen, de velgen worden eveneens ontvet en van een speciale coating voorzien.

Meer weten over glascoating? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *