Auto, Garage, Occasions

Occasions

Als er ergens geen gebrek aan is in ons land, dan is het wel aan occasions. Je koopt een gebruikte auto bijkans op elke hoek van de straat al concentreert de handel in occasions zich met name online en nog specifieker op de websites Autowereld en Marktplaats.

 

Pas wel op dat je geen kat in de zak koopt

Koop je een nieuwe auto dan is het niet vanzelfsprekend dat je je huidige auto inruilt. Veel mensen verkiezen particuliere verkoop en zetten hun wagen online te koop in de hoop er zoveel mogelijk geld aan te verdienen. Dat valt echter niet mee, want van schaarste is bij tweedehands auto’s bepaald geen sprake. Integendeel. Behalve de levende handel in occasions is het bij het kopen van een gebruikte auto altijd belangrijk om goed op te letten geen kat in de zak te kopen, iets dat helaas elke dag opnieuw aan de orde van de dag is. Wie verstandig is neemt altijd iemand mee die enigszins verstand van auto’s heeft, zeker als je er zelf niets van weet.

Occasion

 

Zoek zeer specifiek via de uitstekende zoekfilters

De meeste occasions worden verhandeld via de online kanalen Autowereld en Marktplaats, terwijl je met een handige app als Autoscout auto’s kunt laten zoeken. Zoek jij een bepaald merk en type auto maar is die nu niet beschikbaar dan geeft deze app je een signaal als dat wel het geval is. Op Autowereld en Marktplaats zoek je – heerlijk onderuit gezakt op de bank- door de uitgebreide zoekfilters eenvoudig de auto van je keuze. Heb je een budget van duizend euro? Dan geef je dit aan, geef je aan in welke regio je wilt zoeken, geef jij je favoriete merk aan en dat je alleen een gekeurde auto wilt. Een druk op de knop en je krijgt alle auto’s die voldoen aan jouw zoekopdracht in beeld. Overigens kun je nog veel specifieker zoeken, tot de kleur van de auto, de brandstoffen de kilometerstand aan toe. Occasions kopen was nooit eerder zo gemakkelijk.

 

Je zoekt vooral een betrouwbare occasion

De auto’s worden opvallend goed in beeld gebracht en als je de teksten leest dan kan het niet anders dan dat het een van de beste aankopen wordt die je ooit gedaan hebt. Dit is in de praktijk dus nog wel eens anders. Neem altijd een kenner mee en betaal desnoods ietsje meer. Want voor een occasions geldt dat je vooral een betrouwbare auto wilt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *