Rijles

Rijles Eindhoven

Rijles Eindhoven

 

Het is eindelijk zover; je mag beginnen met het volgen van rijlessen. Je kijkt er al enige tijd naar uit en nu is het dan eindelijk zover. Het is belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. In dit blog zetten we voor je op een rijtje wat je kan verwachten van jouw eerste rijles in Eindhoven.

Heb je nog niet eerder in een auto gereden? En heb je geen idee wat je kunt verwachten van je eerste rijles? De instructeur zal er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen. Na wat instructies en een praatje ga je meestal de weg op. het kan zijn dat je direct door de stad gaat rijden, maar het kan ook zijn dat je begint met oefenen op een leeg parkeer terrein.

 

Je hoeft niet bang te zijn dat er iets fout gaat

Als je voor de eerste keer achter het stuur zit ben je natuurlijk hartstikke bang om het fout te doen en een ongeluk te veroorzaken. Je hoeft je hier echter geen zorgen om te maken. Wanneer er iets fout dreigt te gaan, zal de instructeur direct ingrijpen. Hij beschikt net als jij over een set pedalen. Dus als er geremd moet worden en jij vergeet dit, wat heel erg logisch is als je een beetje gespannen bent, dan doet de instructeur dit gewoon voor je. En mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren, dan is de rijschool hier gewoon voor verzekerd.

 

Bang om te beginnen met autorijden?

Als je nog nooit eerder hebt gereden, lijkt het enorm spannend om een auto te besturen. Je zult echter zien dat dit in de praktijk heel erg meevalt. Zodra je op de hoogte bent van de handelingen die uitgevoerd moeten worden om een auto te laten rijden, is het al een stuk minder eng. Het is niet meer dan het laten opkomen van de koppeling en gas geven, goed om je heen kijken, schakelen, sturen en remmen.

Als je je meer op je gemak wilt voelen tijdens je eerste rijles, zorg er dan voor dat je kleding draagt waar je je comfortabel in voelt. Draag geen hakken of slippers, maar zorg voor gemakkelijke schoenen, zoals sportschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kunt bewegen.

Na je eerste les kan al vrij snel een inschatting gemaakt worden van hoeveel lessen je waarschijnlijk nodig zult hebben. Het gemiddelde ligt zo rond de 40 lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *